
Påskvecka och här kommer chokladägg med kokosfyllning. Superenkla att göra och utan vitt socker för den som nu vill undvika det. Jag tycker det kan kännas som. ett perfekt till-kaffet-fika, även efter påsk.
Du behöver:
100 gram valfri choklad
1 matsked kokosolja
1 deciliter kokosgrädde (jag använde den i tetra från garant)
Ca 2 deciliter kokosflingor
1 kryddmått vaniljpulver
1 matsked agavesirap
25 gram vit choklad + valfri gelefärg

Smält kokosolja och blanda i agave och kokosgrädde. Tillsätt kokosflingor och vaniljpulver och rör runt. Ställ in i kylen tills det hårdnat och forma sen till små ägg. Smält chokladen (utom den vita) och doppa äggen i chokladen så att de täcks och ställ in i kylen. Smält sedan den vita chokladen försiktigt och blanda i färg. Upptäckte att vanlig karamellfärg inte alls fungerar men däremot gelefärg. Så det kommenderas att ta det, finns i små tuber i alla färger.

No Comments