Bakning & recept

Plommon-och valnötsbröd

24 november, 2015

IMG_7162
Hej!
Här kommer mitt senaste bröd med plommon och valnötter, glutenfritt och väldigt saftigt. Passar fint till jul också skulle jag tro, det är i alla fall väldigt gott med pastej och gurka för den som undrar.

Ingredienser:
6 deciliter filmjölk eller yoghurt
2 teskedar bikarbonat
1 deciliter mörk sirap
eventuellt ca 2 teskedar äppelcidervinäger
1 tesked salt
6-7 torkade plommon
en näve valnötter
120 gram havremjöl
120 gram rismjöl
120 bovetemjöl

IMG_7164

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda filmjölk eller yoghurt med 1 sirap och salt och blanda runt, ha i bikarbonatet och rör runt tills. Det ska bli bubbligt, ibland är inte yoghurten eller filen tillräckligt sur och då behövs äppelcidervinäger. Börja med att blanda i en tesked och rör runt och se, ibland behövs det två. Ha sedan i havremjöl, bovetemjöl och rismjöl lite i taget. Rör tills allt är väl blandat, smeten ska inte vara för hård. Tillsätt då lite mer vätska. Klipp ner plommonen och krossa valnötterna lätt i handen och blanda i .Ha i 10 gram fiberhusk och låt svälla en stund. Klä under tiden en form med bakplåtspapper och häll ner degen, den behöver i princip skrapas ut så var inte orolig om den inte direkt rinner. Ställ in formen i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 175 grader när bröder åker in. Grädda tills brödet når 98grader. Ta ur ur formen och ta bort bakplåtspapper. Låt svalna helt på galler innan det skärs upp. Gärna över natten.
IMG_7163

IMG_7165

IMG_7166

IMG_7169

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply