Mat & recept

Pocherade ägg i örtig tomatsås

14 oktober, 2015

IMG_6691

Ni måste prova det här! Det är så himla gott, helt vegetariskt och ja främst gott! Utgick ifrån ett recept som jag fick i samband med lite örter men ändrade om lite, la till och tog bort ni vet. Och det blev så bra att jag måste skriva om det.

Ägg i tomatsås? Det är inget som jag hört så mycket om men det visade sig vara helt genialt, jag utgick från det här receptet som heter Schatshuka, som alltså är just det. Vi hade nämligen en kruka epazote hemma som jag inte visste riktigt vad jag skulle göra av.

Men eftersom vi inte äter bröd och jag ändå ville ha det matigt så la jag vill kokta röda linser, stekt aubergine och krossade tomater för att det skulle bli mer av en sås. Tog heller inte så mycket chili och skippade vitlöken till förmån för vanlig lök. Sen toppade jag helt enkelt det hela med färskost blandat med gräddfil. Det hade förstås varit väldigt gott med bröd till att doppa i den lite rinniga äggulan. Ja kan ju tänka er!
IMG_6688IMG_6690

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply