Mat & recept

Potatisgnocchi med chorizo

2 maj, 2020

Vet att ni önskat lite härlig vardagsmat så här kommer en jättegod rätt vi åt i veckan. Det är en lite roligare variant av spagetti och köttfärsås fast ja ändå inte. Mycket godare och kul med variation tycker jag, lite lagom hetta också men som kan tas bort med en klick CF.. Annars blir det lätt samma vardagsmat här hemma.

Det är i alla fall en typ av chorizopanna med potatisgnocchi. Den är dessutom superenkel att laga och går verkligen jättesnabbt att svänga ihop. Det viktiga är att en satsar på bra ingredienser tycker jag. I och med att den innehåller chorizo så tycker i alla fall jag att du ska välja en i bra kvalitet med hög kötthalt, jag väljer gärna en färsk variant och helst denna från Garant som är helt fri från nitrit och andra tillsatser jag undviker.

Här har vi alla ingredienserna nästan. Korven som jag pratade om, gnocchin (som är från lidl och helt glutenfri) och faktiskt i särklass godast tycker jag. Du får ju såklart göra själv om du vill eller använda pastagnocci tilloch med. Använde dock en halv förpackning passerade tomater istället för färska, det blev enklare och blev mer såsigt som jag ville ha det.

Till 3-4 personer behövs:

  • 1 röd lök
  • 1 paket färska korvar (bra kvalitet, gärna chorizo men salsiccia funkar också)
  • 1/2 paket passerade tomater
  • 1 paket färska potatisgnocchis
  • Parmesanost, så mycket du föredrar
  • Persilja, en halv kruka
  • Salt, råsocker, svartpeppar, olivolja, citronsaft

Gör såhär:

Finhacka löken och persiljeskälkar och stek i olivolja, ta ur korvarna ur skinnen och finfördela som en färs fast behåll lite grova bitar och stek runt tills det får lite färg. Sen häller du på tomaterna och låter koka i cirka 5 min, krydda med salt, peppar, lite råsocker och citronsaft.

Koka under tiden en stor kastrull med saltat vatten, släng ner gnoccin och koka till de flyter upp. Häll av och på med lite olivolja så de inte klibbar och ställ åt sidan.

Riv parmesanost och hacka persilja och ha ner lite ost och persiljehack i såsen, resten serverar du till. Det är supergott att blanda ihop alltsammans sen i en kastrull och låter allt bli gojsigt som sig bör. Det hade jag gjort om jag inte haft en petigt 3 åring hemma som gärna äter allt var för sig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply