Bakning & recept

Råbollar och kakor

22 december, 2015

IMG_7346I söndags hade vi adventsfika hos oss och hur mycket jag än vill så hinner jag ju inte baka precis allt. Därför vill jag tipsa om ett så bra bageri här där jag bor – Magnus Johanssons! Den här dagen hade vi både kakor och lusselängd därifrån. De bakar förstås allt från grunden och använder bara bra råvaror. Vill även tipsa om deras frysta hamburgarbröd som säljs.

Till fikat hade jag även tinat några mangobollar som jag skrivit om tidigare och gjort en ny variant med smak av tranbär och kardemumma som ni ser lite halvt på bilden.

IMG_7347

Till dessa råbollar hade jag:

100 gram torkade osvavlade aprikoser (de mörka, ofta ekologiska)
30 gram ekologiska russin
20 gram tranbär
1/2 deciliter solroskärnor
2 teskedar kokosolja
några varv nymald kardemumma ur kvarn
5 finhackade sötmandlar
krossade mandelflagnor att rulla i

Mixa alltsammans utom mandelflagnor och ställ kallt. Rulla till bollar när massan stelnat lite, hacka mandelflagorna fint och rulla bollarna i det. Vet att det är ganska lite tranbär i men de sätter verkligen smak och hade blivit för starkt annars 🙂

IMG_7349

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply