Café- & restaurangtips

Restaurangtips från den gångna veckan

29 juni, 2015

restaurangguide

Måndag och det väntas sol hela veckan? Fantastiskt eller hur, har därför som mål att försöka äta så många utomhusluncher som det bara går. Inte helt omöjligt att jag lyckas om jag känner mig själv rätt. Förra veckan bjöds det inte på så värst mycket sol men däremot massor av restaurangmat vilket jag tänkte passa på att skriva om. Här är mina senaste besök och recensioner. Dock brukar det inte se ut såhär utan det här var en liten speciell vecka.

Matdistriktet
För vem
: Ekologisk restaurang med lunchbuffé varje vardag (11-14). Bra fokus på grönsaker, har många gluten- och mejerifria alternativ.
Mat: 5/5! Har varit där flera gånger och aldrig blivit besviken på maten, de har alltid nya kombinationer av grönsaker med olika smaker som alltid gör mig sjukt inspirerad och glad. Det finns alltid goda röror, såser och tillbehör och maten är alltid vällagad. Stort plus för att allt dessutom är ekologiskt och i säsong
Service/atmosfär: 3/5 Läget är klockrent då det ligger mellan Hötorget och rådmansgatan och ändå nära Odenplan (Rådmansgatan 57), men det är alldeles för litet vilket drar ner, på sommaren kan man dock sitta ute men det är alltid trångt och ganska omysigt där inne. Bättre att ta med maten och sätta sig i parken bredvid.
Pris: 3/5 Det kan kännas ganska dyrt då priset är 29.90kr /hg (japp du väger maten innan du betalar), särskilt för den som är hungrig. Men kom ihåg att detta gör så att du knappast tar mer än vad du kommer att äta. Och en vanlig tallrik går på ca 100 spänn så egentligen är det som vilken lunchrestaurang som helst, dock kan det dra iväg och ibland hamna på över 150 om du tar lite tyngre grejer och öser på med mat = svårt att veta innan. Jättegott bröd och smör ingår i obegränsad mängd och du slipper faktiskt väga maten om du köper stammiskort, minus för att kaffe inte ingår i priset.

Restaurang Knut
För vem: Norrländsk restaurang som serverar husmanskost, öppet för både lunch och middag.
Mat: 3,5/5! Åt deras inkokta lax med potatis och den var god, vällagad men inte speciell på något sätt, kollegorna tog fisk och skaldjursgrytan och de gav samma betyg. Smakar som husmanskost och en blev mätt, + för gott bröd och smör till. Kan tänka mig att deras kvällsmeny är lite bättre?
Service/atmosfär: 4/5 Bra läge i Vasastan, rustik inredning och hemtrevlig känsla. Känns väldigt genuin, inget fusk liksom. Helt ok service, + för gott kaffe som serveras vid bordet.
Pris: 4/5 100-lappen för en lunch är vad det kostar i innerstan, sallad, hembakt bröd och kaffe ingår så det är inte helt dumt ändå. Kvällsmenyn är lite dyrare med förrätter för 100+ och varmrätter från 150+ vilket i sig är helt oöverkomliga priser. 

Samba Sushi
För vem: Snabbsushi för avhämtning från det klassiska hålet i väggen.
Mat: 3/5 Helt okej sushi, lagomstora bitar, god fisk men inget extraordinärt.
Service/atmosfär: 2/5 Inte särskilt trevlig lokal och verkligen ett ”hål i väggen”, trevlig personal men det tog lite tid trots att det inte var så många där. Dessutom var sjögrässalladen slut
Pris: 4/5 Lite dyrare än genomsnitts sushin som ser ut på samma sätt, dock har denna vunnit priser för att vara bra så kanske därför.

Kalf & Hansen
För vem: Den som vill ha snabbmat som är eko, trendig och hälsosam, har fast meny och inte öppet så sent.
Mat: 4/5 Kunde välja mellan olika varianter, jag valde den med sallad och den var väldigt god, trist att det endast fanns val med olika bullar, kött/fisk/vego. Hade gärna sett mer variation i menyn, annars blir det trist att gå tillbaka.
Service/atmosfär: 4/5 Öppet kök där vi fick se på när maten lagades,  alla var trevliga som jobbade där och det packade ner bestick och servetter och plastade in små brödbitar åt oss eftersom vi skulle ta med. Ingen hitt att äta där.
Pris: 4/5 En hundring för varje rätt, helt okej pris men ändå lite dyrt för en sallad, samtidigt så är all mat eko, näringsrik och väldigt god så inte mig emot.

Sjöpaviljongen
För vem: Sjökrog med svensk husmanskost för den som önskar toppenutsikt, fisk och skaldjur, både lunch och middag.
Mat: 4,5/5 Maten var verkligen jättegod, vi var flera som åt så jag smakade lite skagen, ceviche och råbiff till förrätt, sen asiatisk röding och smörstekt gös. + chokladkaka, rabarbercheescake och crème brûlée. Allt var vällagat, fint presenterat och smakade mycket och väldigt gott. Kanske gjorde sällskapet det extra gott?
Service/atmosfär: 3/5 Fantastisk utsikt då restaurangen ligger i vattnet, vi satt utomhus, solen sken och det var varmt. Dock blåste det ganska mycket och ett parasoll blåste ner på vårt bord och hamnade i huvudet på en av oss, kanske borde de ha plockats bort när de andra blåste ner minuterna innan? Lite långsamt att få maten men annars inga anmärkningar.
Pris: 4/5 Lite dyrare för den som inte höll sig till de klassiska rätterna men fortfarande inget superdyrt. Rimliga priser helt enkelt, kanske var desserterna lite i överkant.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply