Bakning & recept

Så goda pannkakor!

12 april, 2017

IMG_9917Apropå keso, ni vet väl att det går att göra supergoda pannkakor av keso?  Jag gör dessa rätt ofta eftersom de är så himla snabba och känns hyfsat nyttiga, de innehåller nämligen bara keso, ägg och bovetemjöl. Det bästa är att de går att äta med både söta och salta tillbehör så de är lite mer mångsidiga, och vill en så går det bra att göra smeten i ugnen för en ugnspannkaka.

IMG_9920Jag gör helt enkelt mina genom att antingen mixa eller bara mosa en liten burk keso med två ägg och 1/2 deciliter bovetemjöl. Ibland saltar jag lite om jag känner för det och ibland har jag i 1/2 tesked bakpulver för att få dem extra fluffiga. Sen steker jag dem i smör eller kokosolja och den här gången serverade jag dem med lingon och creme fraiche. Vet inte om ni provat det men de blir himla gott istället för grädde, läste också någonstans att surt passar med surt (låter konstigt ja) men det stämmer, så testa och säg vad ni tycker!

IMG_9922

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Evelina 12 april, 2017 at 15:02

    Spännande, måste prova! ?

  • Reply keso-och mandelplättar – Tant Tuva 17 maj, 2017 at 12:18

    […] Börja med att mixa keson och äggen slätt med stavmixer, blanda sedan i bovetemjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Låt svälla en stund medan du sätter på plattan, smeten ska vara ganska tjock så det är ganska lätt att klicka ut den med en matsked. Stek plättarna i smör på ganska låg värme och vänd inte för tidigt, de tar lite tid det här. Har du bråttom så gör hela smeten i en långpanna i ugnen istället. Vi åt dem med äppel- och tomatsallad, myntasås och guacamole men det var mest för att det var vad kylen kunde erbjuda. Annars är bacon, rivna morötter och lingon en riktig hitt till dessa. Eller om du gillar en sötare variant så testa banan, kokos och jordnötssmör som är himla gott eller varför inte lingon och vispad cf? […]

  • Leave a Reply