Mat & recept

så smart soppa

11 februari, 2018

När jag var liten älskade jag soppa mest för att det alltid var pannkakor eller efterrätt efteråt. Nu älskar jag soppa för att det ofta blir goda mackor till men också för att det är så mycket roligare med soppa när man vet hur man ska få till det bra.

Jag tyckte till exempel att tomatsoppa var det tråkigaste som fanns tills för bara några år sen, för jag visste helt enkelt inte hur den skulle bli god. Det här är hör och häpna en färdig soppa som jag kryddat upp och toppat med massa goda grejer.

Det finns numera rätt bra och goda färdigsoppor i kyldisken och denna är dessutom ekologisk och god. Men det första jag gjorde var ändå att salta, peppra och hälla i lite extra grädde och en nya socker.

Sen tycker jag om att gå loss med toppingen och ha på allt som är gott, men en grej att utgå ifrån är basen, i det här fallet en tomatsoppa. Sen brukar jag fundera på vilka smakkompisar som finns och i det här fallet blev det:

  • Smörstekt bröd
  • Rostade solroskärnor
  • Tärnad avokado
  • Tärnad körsbärstomat
  • Olivolja och persilja
  • Smulad fetaost

Andra goda grejer att ha i är basilika, mozzarella som får smälta ner, kokt strimlad skinka, rostade nötter eller stora vita bönor. Men bara fantasin sätter gränser eller vad kylskåpet nu erbjuder, det är ju faktiskt en granska bra kylskåpsrensar soppa när jag tänker efter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply