Tuva

Saker jag inte äter

24 maj, 2017

Kanske är jag sist på bollen nu, men bloggläggsidén från Lovisa/Polichinelle var så himla kul, så därför tänkte jag haka på.

Så här kommer 8 matgrejer jag absolut inte äter:

00000073517597_c1n1Tryffelolja – Alltså jag har egentligen ingenting emot tryffel som smak, tycker det är helt okej (inte jättegott) men tryffelolja kan vara något av det vidrigaste människan skapat? Det smakar ju totalt syntetiskt, tar över precis allt och smakar inte ett dugg som den äkta varan.

sas-bbq-sweet--and--smokey-475gBarbequesås – Det är något men den här såsen jag bara inte klarar av. Den är sötsliskig samtidigt som den smakar rökigt på helt fel sätt, ni vet typ rökarom eller liquid smoke? Det värsta är att alla verkar älska den och har den på allt som är grillat.

07310390011771_c1l1Margarin – Finns det någon som äter det längre? Jag hoppas inte det, inte bara för att det är typ skadligt utan för att det smakar hudkräm. Det finns liksom heller ingen vits när smör är hundra gånger godare? Min sambo åt det tills vi började träffas på riktigt, han bytte rätt kvickt haha.

04001724820000_c1l1Fryspizza – Förstår mig inte på denna grej, det finns ju pizzerior precis överallt och det är bara gott när pizzan är precis ny. Sen är det är inte direkt jättedyrt med pizza så varför köpa en dålig fryst variant?

BasmusliBasmüsli – Det här måste vara den absolut tråkigaste müslin som finns? Nu äter jag i princip inte färdigköpta sorter ändå men basvarianten slår ju alla rekord i tråkighet. Torrt, tråkigt och smakar kartong.

nacc88ringsinnehacc8all-kvarg-300x231Kvarg – Sånt hat jag kan känna mot kvarg, som resten av Sverige verkar älska, såg att bloggbevakning skrivit om kvargen här och jag kan inte annat än att hålla med. Det ska vara kvarg i precis allt och finnas i alla smaker som går att komma på. Det är jätteäckligt med kvarg, hör ni det? Det smakar torrt och andedräkten du får efteråt, hua! Lindahls toppar ligan i torrhet. Tacka vetja kesella 10% som i alla fall går att göra något med.

04013265001053_c1l1Multivitaminjuice – Det var en viss typ av människor som alltid hade den här juicen hemma när jag var liten, tror det var för att det var så stor förpackning och för att barnen antagligen drack massa juice. Men jag kommer ihåg att jag redan då tyckte att den smakade så äckligt, typ som en blandning av c-vitaminbrus och gammal drink (visste ju inte då hur det smakade).

imagesBlekröda kalla tomater – tomater kan vara det godaste som finns men också så sjukt tråkigt. Finns inget värre än riktigt omogna tomater som är blekröda och som någon sen stoppat i kylen vilket gör att de inte smakar någonting alls. Kall tomater får dessutom jätteäcklig konsistens i kylen av någon anledning.

Sen är det några grejer som jag tycker är ganska äckligt men som ändå funkar i nödfall, nåja.. Champinjoner på burk, frysta wokgrönsaker, pesto, pinjenötter, snabbmakaroner, frysta köttbullar, snabbnudlar, köttsoppa på burk, all typ av bröd i butikerna som är i färdiga ”portionsbitar” typ hällakullor så sjuuukt torra, sparris på burk, ärtor på burk (vänta alla grönsaker på burk!), den frysta sallasblandningen med ärtor, majs och paprika (förlåt vem kom på den?!).

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sanna 8 juni, 2018 at 13:53

    Kunde inte ha skrivit en bättre lista själv. Håller med om precis allt!

  • Leave a Reply