I går fick vi tillökning till Kosterhuset och M:s lillasyster med pojkvän kom hit, det måste firas tänkte vi och drog fram fyra sortes sill, inlagd makrill, sallad, potatis och en helt underbart god ostpaj som undertecknad bakade. (Det var alltså ej jag som sa att den var underbar från början).
Pajdegen var en slags blandning av flera recept och till en stor form användes:
3 dl rismjöl
3 dl majsmjöl
3 dl maizena
3 dl potatismjöl
2 ägg
2 msk vatten
1/2 tsk salt
100 g smör
Mjölet blandades med saltet, smöret smulades i, ägg och vatten blandades runt och allt plastades för kylning i 30 minuter. Skalet monterades, dock blev det en ca 1/3 del deg över. Efter en förgräddning på 5 minuter revs vällagrad prästost och blandades med lika delar ägg och mjölk som senare hälldes i formen. Denna bakades sen på 200 grader i 40 minuter.
No Comments