Frukost

Smoothiebowl

31 augusti, 2015

IMG_5970
Ni har väl hört om detta trendiga fenomen? *skratt* Att äta smoothie med sked, det är väl egentligen helt genialiskt och faktiskt väldigt smart och gott! När en är förkyld och nedsänkt av feber är det dessutom extra fint med en skål halvfrusen frukt med topping.

I dag testade jag att göra acaibowl som helt enkelt är en smoothie med acaibäret. Acai är ett superbär som innehåller massvis med nyttigheter och påminner lite om blåbär i smaken, det sägs kunna motverka cancer då de innehåller stora mängder antioxidanter men även ett flertal mineraler och vitaminer. Och allt sånt gillar vi ju. För denna smoothie så behöver du:

  • En fryst ekobanan (de är ju ganska små ni vet, så en halv annars)
  • Ca 1,5 dl frysta hallon
  • Nån deciliter havremjölk, så att det går att mixa och blir lagom konsistens
  • En stor matsked Acaipulver, mitt kommer härifrån

Sen är det bara att mixa allt och toppa med det du gillar. Jag gick loss i vår frukostlåda och slängde på allt möjligt gott. Mandlar, solroskärnor, pumpafrön, kokoschips, gula russin, gojibär, svarta sesamfrön och mullbär.

IMG_5963

IMG_5972

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bowls och superpulver – Tant Tuva 22 september, 2015 at 21:18

    […] och det gör jag så gärna. Den mest kända typen av smoothiebowl som förekommer är Acaibowl som jag skrivit om förut. Egentligen ska den göras på riktig färskfrusen Acai men det är visst […]

  • Leave a Reply