Jag älskar att snacksa på grejer men ibland vill en bara ha något som inte är allt för mättande. Brukar komma hem från jobbet och vara sugen på något men veta att vi ska äta middag inom en timme. Då är detta perfekt, alldeles färsk ekologisk gurka med flingsalt och söta jordgubbar. Vill jag ha något mer matigt blandar jag gärna lite cashewnötter, kokosflakes, pumpakärnor, mullbär och gojibär i en skål. Det passar fint även som lördagssnacks och ger en bra dos av vitaminer och mineraler.
Vill inte riktigt säga att detta är nyttiga snacks, det känns fel att skilja det mot ”onyttiga”, det klingar så dåligt. Det är ju hälsosamma snacks även om det också fått en sämre klang på senaste. Vad sjutton ska en kalla det? Snacks som gör gott antar jag, för det är precis vad det är, varken mer eller mindre.
Så mina tre budord till er denna lördag lyder:
1. Ät gott
2. Gör gott
3. Må gott
No Comments