Har bakat jättegoda snickerskakor som funkar bra som vardagsfika.

Själva kakan:
- 8 dadlar
- 1 ägg
- 25 gram kokosolja
- 50 gram mandelmjöl
- 50 gram kokosmjöl
- 1 kryddmått vaniljpulver
- 1 kryddmått salt
- 1/2 deciliter vatten

Mellan lager och topping:
- 50 gram nötsmör (tex hälften hälften mandel-och jordnötssmör)
- 15 gram agavesirap
- 75 gram mörk choklad
- 15 gram kokosolja
- Flingsalt
Gör såhär:
Botten: Mixa dadlar med kokosolja till en smet och blanda sen med mandelmjöl, kokosmjöl, salt och vaniljpulver. Blanda i ägget och cirka 1/2 deciliter vatten så att smeten går att forma. Bre ut en kvadrat på bakplåtspapper som är cirka 1-2 cm hög. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakan svalna.

Micra nötsmöret så att det blir lite mer lättflytande och blanda med agave och bred på kakan och ställ in i kylen. Smält chokladen tillsammans med kokosolja och ha på i omgångar. Så ungefär hälften först, låt det sedan stelna i kylen innan du har på resterande choklad. Toppa med flingsalt och skär i bitar. Förvara i en burk i kylen eller frys in. Är jättegoda iskalla!

No Comments