Café- & restaurangtips

Sommaravslutning med kollegorna

1 juli, 2015

Nu är sommaran verkligen här och semestern närmar sig med stormsteg. Den där pirrande känslan dagarna innan har infunnit sig och allt känns enkelt, kul och inspirerande. Jag älskar mitt jobb men jag längtar ändå till semesterns fyra långa, härliga veckor och det kanske inte är så konstigt. Den första veckan är nämligen en riktig egovecka (när bara jag är ledig och inte M) och då jag bara ska skriva, fotografera, löpträna och skapa i köket. Den där kokboken jag så gärna vill göra kanske skapas här, vem vet?

Igår hade vi på kontoret en liten avslutning på Grand och åt god mat, hängde med bebis och pratade semester. När jag började på mitt jobb var vi fyra personer varav två sällan var på kontoret men nu är vi ett litet gäng och det är så himla mysigt att hänga med dem utanför kontorstid. Så smarta, ödmjuka, varma och fantastiska personer och jag är så glad att jag får chansen att jobba med dem.

Men över till maten och Cadierbaren där vi åt middag, kummel närmare bestämt. Det är något med fisk och skaldjur på sommaren tycker jag, det är liksom det jag enda jag vill äta. Och för att erkänna en sak, jag är ganska dålig på att laga fisk förutom lax. Så varje gång jag äter ute så passar jag på att beställa en lyxig firre, här med grillad spetskål (vi kan prata om mina kålcravings senare men älskar kål), färskpotatis, rom och ramslökssås. Betyg? 4,5/5 skulle jag säga, framförallt eftersom jag inte skulle lyckas efterlikna detta i första taget och det är faktiskt väldigt bra.

Grand hotel Kummel

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply