Sallad och sommar tycker jag verkligen hör ihop, särskilt när sommaren är här på riktigt som i dag. Har varit inne i stan och ätit lunch med en kollega i Hummlegården och det var helt galet varmt men härligt förstås. Så ikväll lagar jag antagligen sallad till middag, kanske till och med denna som vi åt för några dagar sedan. Det bästa är förstås om du får tag på svenska jordgubbar, då blir de som godast! Vi åt hallomi till men varmrökt lax, grillad korv eller falafel är också gott till. Men gärna något lite salt som bryter av.
För en stor skål behövs:
- 1/2 ask svenska jordgubbar
- 1 avokado i bitar
- 1 deciliter hela hasselnötter
- 1 påse blandad sallad som du gillar, eller blanda egna sorter! Jag varierar mig men gillar babyspenat, mache och frissesallad tillsammans men även ruccola, roman och lollo rosso om jag vill att grunden tar för sig mer.
- 1 ask körsbärstomater i olika färger
- Balsamvinäger
- Rörsocker
- Mild olivolja
- Salt och svartpeppar
No Comments