Tuva

Spanien – La Zenia

10 augusti, 2016

Efter några fantastiska dagar på Stockholms västkust bar det av hemåt med tåget igen för att landa i Stockholm några dagar och sen packa för att åka mot varmare breddgrader. Nämligen Spanien och La Zenia som ligger utanför Alicante där min fina kusin har hus där vi skulle få husera några dagar.

Packade såklart färgkodat i mina absoluta favoritfärger på t-shirts. Brukar förövrigt alltid göra så när jag reser pga så enkelt? Körde blå-vitt-grått och det fungerade så bra + några extra färgklickar men allt kunde matchas med allt och det var aldrig svårt att hitta något att ta på sig. Kan dock påpeka att ljusagrå t-shirts inte var en hitt i 36gradig värme pga lökringar. Så dessa användes inte särskilt flitigt ändå.

Den här vyn mötte oss när vi kom fram, så himla himla fint *hjärtsmiley*. De bor i ett radhuskomplex med en innegård och pool som nyttjades flitigt under dessa dagar.

Vi fick dessutom den här fantastiska frukosten första morgonen vilket var en dröm. De hade verkligen scannat av vad vi äter haha *ingen press*, så himla fint! Bästa maten utomlands är ju oftast just yoghurt + frukt och bär och honung.

 Om dagarna hängde vi vid poolen vilket var ett måste med tanke på värmen. Bästa bästa känslan att hoppa i en sval pool när en är riktigt varm.

Vi hängde i skuggan under palmerna och läste böcker, löste korsord och hade det bra. Typiskt bra pensionersaktiviteter tycker jag.

Varje dag blev vi dessutom matade med någon form av glass, en dag bjöds det på citronsorbet och färska björnbär, hallon och blåbär. Björnbär är sån lyx, finns nästan aldrig och är ofta dyra och mosiga och nästan aldrig hittat färska. Andra dagar blev det minimagnums och ministrutar, gott det med.

Vi fick dessutom lagad mat som min kusin gjort, hur gott? Det bjöds på ostar, oliver, tomater och här på bild, ugnsbakad lax och couscoussallad. Den slog all restaurangmat med hästlängder vill jag lova!

Vi hängde även på stranden, alltså så drömmigt. Och ja jag romantiserar min egen semester lite för att jag saknar den just nu när det blåser och har sig här hemma.

 Mitt på stranden fanns en liten restaurang där vi åt paella till lunch, för paella bör en äta i Spanien ni vet.

Och grillade räkor med citron och aioli!!

Havet var så sjukt skönt, vi gick till stranden lite senare än i Sverige, ni vet inte 11 på förmiddagen utan vid halv 3 vilket var perfekt. Kunde njuta lite i solen, läsa i skuggan och svalka sig i vattnet ett antal gånger!

Processed with VSCO with hb1 presetVill tillbaka när jag ser de här bilderna, hade verkligen ledighetskänslan där och då. Ni vet sådär så allt känns obrytt och bekymmersfritt och en bara bryr sig om nästa måltid.

Som till exempel kunde bestå av denna magnifika brunch som vi fick samma dag som vi skulle åka. Med äggröra, bacon, bär, yoghurt och en sallad med avokado som var stört god.

Eller detta bär- och fruktfat!

Och i sällskap av denna magiska person som jag får dela livet med <3! Som egentligen inte ska vara med på bloggen men kunde inte låta bli för blir lycklig av denna bild och har den numera som bakgrund på min telefon och sammanfattar semestern så himla fint. Hade det verkligen så himla bra och kunde inte ha bättre värdpar att bo hos!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emma Olivia 11 augusti, 2016 at 09:56

    Åh det låter som en jättemysig semester! Blev glad av att bara läsa inlägget 😀

    • Reply Tuva 11 augusti, 2016 at 10:38

      Vad härligt 😀

    Leave a Reply