Bakning & recept

Stekpannepaj

18 april, 2017

IMG_0037Halloj! Vilken måndagskänsla det är i dag, trots tisdag men det är ju inte så konstigt. Själv sitter jag här och är dödstrött efter en stökig natt, vi messade lite med H:s sovtider i går och det visade sig i natt. Han sov såå oroligt och vände och vred och höll på, stackars pyrisen. Svårt det där, vi var borta på brunch med familj och då vill han ju inte sova och riskera att missa något, nej nej så det blev som det blev. Som tur var har vi inga som helst planer i dag.

Eftersom det är lite mindre av varan tid numera så får en ta till en del quickfixes hehe. Jag gillar ju som bekant att baka (nähä?) och att fika gott och denna tillfredställer bägge behoven utan att göra avkall på något, dessutom går det svinsnabbt. Jag pratar såklart om stekpannepaj, vet inte om ni hört talas om det men för mig är det ganska nytt, en paj som helt och hållet tillagas i stekpannan och till det en snabbvisad vaniljsås.

IMG_0033Eftersom jag lagade denna på ”känn” så är det inte något recept att tala om men jag kan berätta lite hur jag gjorde ifall ni vill prova?

Börja med att smälta kokosolja (eller smör) i en stekpanna, sisådär 2 matskedar och stek sedan äpplen (päron fungerar också), addera kanel och kardemumma och yttepyttelite salt. När äpplena är lite mjuka så ha i solroskärnor, kokosflingor, hackad mandel, ett gäng russin och ett rejält kläm med agavesirap, ha sedan i 1-2 deciliter havregryn och stek ytterligare lite och tillsätt mer fett om det behövs, det ska inte vara knastertorrt men inte heller blött. Smaka av under tiden så att de är gott. Vill du hellre ha bär i så har du i de absolut sist så att de inte blir kladdigt, de behöver ju bara bli varma.

Servera sen med världens enklaste vaniljsås som du gör genom att vispa en äggula med 1 matsked agave tills det blir krämigt. Blanda det sedan med 1 deciliter vispad grädde och 1 kryddmått vaniljpulver.

Enjoy!

IMG_0038

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Alva 19 april, 2017 at 15:13

    Åh det ser ju supersmaskigt ut! 🙂 Får testa nån dag.

  • Leave a Reply