Bakning & recept Tuva

Stora semeterfika inlägget

5 augusti, 2017

Semester betyder fika för mig, gärna varje dag men det betyder inte att det behöver vara sötfika varje dag även om det förstås är gott.  Ibland blev det nybakat bröd med leverpastej eller ost, ibland en nektarin och några kex. Och ja det hände ju att vi köpte färdiga kanelbullar också, och då vann de från Kosters trädgårdar, besök det om ni någongång befinner er på Koster!
Fil 2017-08-04 09 05 47Men nu över till lite hembakat fika som vi åt under veckorna vi var där. Först ut är denna fantastiska citronpaj som min svärmor gör och som alla, verkligen alla älskar. Den äts med vispad grädde till och den är superrich men väldigt god och syrlig.

Har inte receptet men det är en vanlig pajbotten som är fylld med citronkräm och toppad med rostad kokos. Här är en liknande variant utan kokos och med mandel i skalet.Jag passade på att baka Ms favoritsocker kaka som innehåller mycket smör och ägg och är sådär lagom kompakt. Jag brukar utgå ifrån det här receptet och tillsätta äkta vanilj istället och 50 gram extra smör och 1/2 deciliter mandelmjöl då blir det nästan som en mazarinkaka. Här åt vi den med färska jordgubbar för 140kr kilot (!) och gräddglass med krossad choklad.Fil 2017-08-04 09 06 29En annan eftermiddag bjöds det på denna maffiga chokladquinoakaka, konstigt? Ja det kanske låter det för oss men det var Ms kusin från USA som bakade denna otroligt goda kaka. Den var saftigare än någon annan chokladkaka jag bakat, skulle aldrig trott att det var quinoa i heller. Ett supertips för de som inte äter gluten + att den går hem hos alla. VI åt den med hallon och grädde och drack strakt kaffe till.

Här är en variant som är ungefär som den hon bakade, var dum nog att inte fråga om receptet hm..Fil 2017-08-04 09 41 15

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply