Mat & recept

Strandenhäng och Kosterlunch

21 juli, 2015

IMG_5068
I går var den första riktiga soldagen utan blåst. En kanske kan tycka att lite blåst inte är så farligt men när det är kuling så blir det väldigt kallt ska jag säga er. Att sitta på en ö i snålblåst är helt enkelt inte så kul och det spelar ingen roll att solen lyser. Men i går var det närmare 17 grader och solen sken och vinden stod stilla! För oss betydde det stranden, solning och bokläsning. Just den här dagen läste jag en bok om grammatik som var väldigt intressant.

IMG_5041
IMG_5051
IMG_5067
IMG_5040
IMG_5069
Här på Koster är det lite speciella matrutiner och en äter inte riktigt som hemma. Till frukost serveras det alltid någon form av gröt, havre eller risgröt är vanligast. Sen får en alltid macka till och sen en rostad honung och te (men det är förstås valfritt för den som vill hoppa).

När en kommit från stranden och är brunbränd och badad (inte alltid), den här dagen var det tex knappt 17 grader i vattnet. Ja då är det dags för lunch, då får en alltid en tallrik yoghurt. En blandning av vanilj, lättyoghurt och turkisk yoghurt blir de som oftast. Sen åker några skedar müsli på och ett gäng bär eller någon frukt. Till det får en ett par mackor med pastej/ost/ägg/skinka eller vad kylskåpet nu erbjuder. Har en tur finns det någon inlagd fisk och kanske någon potatis att äta på till.

För den som inte äter gluten då tänker ni? Jo då har en helt enkelt med sig en burk müsli och bakar sitt eget bröd och allt är frid och fröjd!

IMG_5073

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply