Tuva

Sveriges mästerkock

31 mars, 2017

mattrender 2017 (1)

Hej! Är det bara jag eller kollar ni också på Sveriges mästerkock? Älskar det trots att jag varit sjukt skeptisk tidigare, nu är det ju final och himla spännande. Dock måste jag påpeka en grej som jag stör mig på något så ofantligt– låt oss prata om efter stängning.

Konceptet kommer ju från top chef där en deltagare kan tävla tillbaka genom att slå resterande och på så sätt hamna i final. Varför är det inte samma i Sverige? Skulle vi tycka att det var för orättvist? Tråkigt hursom helst.

Marcus är riktigt bra men deltagarna som tävlar, förlåt men de har ju inte lagat någonting? Blir lika lika förvånad varje gång jag kollar. De visste inte ens vad en ramen var? Alltså ingen av deltagarna som tävlade. Vill inte låta dryg på något sätt men ramen nudlar (alltså snabbnudlar) åt jag redan som 8åring så hur kan en ha missat det? De hade inte heller någon aning om vad en Poke bowl var (och visst det är nytt men ändå) och i en senare tävling var det någon som aldrig lagat en curry och flera deltagare säger att de aldrig bakar, aldrig gjort cupcakes.

Så frågan är vad de faktiskt har lagat? Läser de inte mattidningar, kollar matinsporation på nätet? Följer Instagram? Haha blir så irriterad på deras totala okunskap, det känns ju inte som att de är genuint intresserade av mat mer än sin egen. Det är ju inte så att de är svårt att hänga med i trender numera om en bara vill.

Kollar ni? Vem tycker ni ska vinna Klara eller Gillis?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply