Bakning & recept

Tacofredag!

12 februari, 2016

IMG_7715Fredag – bästa dagen på veckan? Ibland känns det så i alla fall, när jag kan beta av på eftermiddagen för att mejlen tillfälligt slutat plinga och sen slinka iväg vid fyratiden och gå på mitt favorityogapass på 90minuter och sen verkligen ta helg. Om ni inte provat fredagsyoga så gör det! Bästa sättet att komma in i helgen direkt.

Fredag betyder också fredagsmys för många och kanske till och med tacofredag? Tacos är redan ganska bra mat om en har rikligt med grönsaker. Men det finns några knep att ta till för att både ta den till nya höjder och göra den ännu mer nyttig för kroppen.

1. Färsen – jag väljer alltid ekologisk färs till mina tacos och det blir alltid godast, numera finns det dessutom ekologisk krydda att köpa i varje mataffär vilket är ett måste. Inga konstiga e-ämnen eller tillsatser bara kryddor.

2. Brödet – tacobröden i affären är riktigt dåliga och orkar du inte göra själv och bor i Stockholm kan du köpa riktigt bra på La Neta. Annars gör ni som jag och kör romansalladblad som bröd. Ännu mer grönsaker och riktigt gott, för nej det är ju inte brödet som smakar mest utan fyllningen.

3. Mejeri – välj alltid ekologisk ost om du kan och även gräddfil, vill du ha mejerifritt finns det massor av recept på veganska varianter av cashewnötter som smakar super!

4. Guacamole  – gör egen, köp inte den gröna smörjan som finns som knappt innehåller avokado, orkar du inte göra? Köp mogen avokado och mosa och salta, då har du åtminstone gjort dig själv en tjänst. Men vill du lägga ner lite extra kärlek så ha i finhackade tomater och massor av koriander, det är godast.

5. Salsan – otroligt lätt att göra själv genom att blanda tomater, chili, kryddor, lök och vitlök men genvägen är att köpa den starkaste såsen som varken innehåller tillsatser eller tillsatt socker, ganska starkt dock!

Orkar du inte med såhär mycket nytt? Börja med en grej i taget, du kommer upptäcka att det blir godare och bättre för varje gång. Och glöm för guds skull inte koriandern!

IMG_7716 IMG_7717 IMG_7720 IMG_7721

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply