Tuva

Vanor och rutiner

1 augusti, 2015

IMG_5376

Är ni såna där som följer en viss rutin eller invanda mönster? Har ni många vanor, kanske både bra och dåliga? Det kan ju vara förvånansvärt skönt att följa en förbestämd plan och att veta vad en ska göra men också fruktansvärt instängt, tråkigt och omöjligt. Jag gillar verkligen idén om rutiner, att ha samma plan vid samma tillfälle, särskilt när den finns i mitt huvud och låter bra. Men jag vet att jag ofta känner mig instängd, tvingad och som att jag ”måste” så fort jag inte kan vara spontan eller gå utanför. Det skapar liksom massvis med onödigt tänkande för mig. Typ som att träna, jag måste ha olika saker att välja på för att känna mig fri, så himla dumt egentligen men annars blir jag liksom rebel mot mig själv. Vilket är så knäppt egentligen när det är jag som ”bestämt” från början.

Hemma från Köpenhamn och en minst sagt lyxig vecka (som jag självklart kommer berätta mer om) så känner jag ändå ett visst behov av lite bättre vanor. Som typ mellis som i sin enkelhet fick vara vara yoghurt och müsli på balkongen. Boken jag läste (slut nu) var otroligt spännande men också väldigt jobbig och lärorik. Läs vettja!

IMG_5417

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply