Tuva

Zucchinibiffar med keso

3 mars, 2018

Hej mina fina läsare! Lördag igen och jag har tid för en liten uppdatering här, tänker att det blir någon gång i veckan eller två som jag hinner kika in här. Men så länge ni vet det så hoppas jag att det funkar. Är ju himla trist att klicka in sig på en blogg där inget uppdateras men nu har vi rätt ut det.

Har testatlagat ett par vegetariska biffar i helgen som från början var tänkt till barnet som inte äter allt för mycket vegetariskt (svårt med plockmat om det är gryta). Eftersom vi hade både keso och zucchini som började sjunga på sista versen så improviserade jag ihop dessa biffar. De fick god smak av basilika och vitlök och blev lagom mjuka inuti och krispiga utanpå, precis som de ska vara. SÅ de fick faktiskt tummen upp av både liten och stor.

Till två vuxna och ett barn:

  • 1 medelstor zucchini
  • 2 ekologiska ägg
  • 3 deciliter keso
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 deciliter bovetemjöl
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 tesked bakpulver
  • salt och peppar
  • smör att steka i

Gör såhär:

Riv zucchinin på grova sidan av ett rivjärn, salta lätt och låt ligga en stund så att vätskan blir lättare att krama ur. Häll upp keson i en skål och mosa lätt med en gaffel, blanda i ägg och urkramad zucchini. Riv i vitlök och finhacka basilika (både stjälk och blad). Ha i bakpulver och mjöl och blanda väl, låt smeten svälla i cirka 5 minuter. Stek sedan biffarna i smör på medelvärme tills de stelnar på ytan, då är det dags att vända. Det tar sin lilla tid men det är värt det! Behövs det verkligen 1 deciliter mjöl i kanske in undrar och ja, jag provade faktiskt helt utan mjöl först men det var omöjligt att få ihop något av det. Bovete är dessutom både glutenfritt (inget vete), näringsrikt och egentligen en ört. Biffarna är jättegoda som de är men passar bra med tex kokt quinoa, sallad med avokado och yoghurtsås, det var i alla så vi åt dem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply