Tips & test

Fruktsallad med grape och mynta!

6 augusti, 2016

IMG_8560Det här är min absoluta favorit skål just nu, med röd grapefrukt som jag har fått världens dille på (eller craving vad vet jag?), svenska jordgubbar, nektarin och passionsfrukt och mynta. Äter det gärna till frukost med nötter, frön, kokos och gojibär eller till mellis med agavesirap och hackad mynta. Så fräscht, inte för sött och fullt av c-vitamin och andra nyttigheter från pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön och bipollen eller vad ni nu väljer att ha i, det mesta är ju gott.

IMG_8553 IMG_8554En halv grapefrukt blir lagom till en person och beroende på hur många jordgubbar jag har brukar det bli en halv eller en hel nektarin i. Sen är det bara att öka mängden om en gör till flera förstås och ha i banan om det behöver vara lite matigare.

Jag filéar alltid grapefrukten till salladen även om det tar lite tid, därför passar det här bäst till helgfrukost eller helgfika som ni kanske förstår. Det innebär att en skär bort allt skal och alla hinnor och sen skär ut bitarna i mellan skalen med en vass kniv. Då blir det helt perfekta bitar i att ha i fruktsalladen. Och mynta och grapefrukt är ju så himla gott tillsammans!

IMG_8555IMG_8564

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply