Tips & test

Mål inför 2017

2 januari, 2017

img_94052017 är här! Kanske har du precis som så många andra gjort upp en plan för hur ditt nya år ska se ut? Är det möjligtvis så att du ska träna? Äta bättre? Bli mer hälsosam? Kanske stressa mindre?

Då är du definitivt inte ensam! En egen undersökning visar att de allra flesta tänker just så inför det nya året. Vi går dock allt mer emot att ha vad vi kallar ”mål” istället för tidigare ”löften”, men är det egentligen någon skillnad? Jag skulle faktiskt inte tro det, särskilt inte om målen är allt för ambitiösa och ouppnåeliga. Självklart är det bra och sunt att ha mål att sträva efter, tex som att vilja få en artikel publicerad någon gång, att gifta sig eller skaffa sig ett bättre jobb.

Men när målen är allt för fokuserade på en prestation som har med vår utsida att göra så vill jag skrika stopp. Ofta handlar det inte heller om att må bättre på insidan utan att bara sparka på den egna utsidan.

img_9411Mitt mål eller ja egentligen löfte till mig själv är att bli den bästa mamman jag kan till min lilla krabat här hemma. Att ge honom så mycket kärlek, omtanke och gos jag bara kan. För att kunna det så krävs det att jag tänker på sömn, stress och vad jag stoppar i mig. Jag tror att det viktiga är att börja inifrån när vi vill ha en förändring och fundera över vem som vinner på förändringen och varför. Jag är ju för att alla ska äta bättre mat men samtidigt väldigt mån om att det ska ske utan press, prestation eller ångest.

img_9414Jag tycker du ska börja det nya året med att äta bra grejer för din skull! Välja mat som är oprocessad, utan tillsatt socker och gärna ekologisk, ja för det kommer du himla långt på faktiskt.  Skippa dieterna helt enkelt och få in de bra rutinerna i vardagen istället.

Här kommer några snabba tips:
– Byt ut falukorven/färdig köttbullarna mot ekologisk köttfärs eller vegofärs (går precis lika snabbt att tillreda)
– Ha färsk frukt istället för sylt på gröt och yoghurt
– Byt ut alla mejeriprodukter till ekologiska och försök att tänka mejerifritt så ofta du kan. Behövs osten, grädden, mjölken?
– Ät ekologiska ägg, det finns nästan inget bättre. Är du sugen på något så fråga dig själv om du kan tänka dig att äta ett ägg, om inte så är du antagligen inte hungrig utan då är det något annat.
– Experimentera med grönsaker, ha i aubergine i tomatsåsen, morötter i grytan, zucchini istället för spagetti, mixade linser i köttfärsåsen ect.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply