Tuva

Vikten av eko

15 maj, 2015

IMG_0321

Det pratas en del om ekologisk och konventionell mat just nu. Vikten av att välja naturliga bra råvaror har blivit en fråga om klass och kultur snarare än hälsa. Aldrig förr har jag sett så många bilder på ekologiska ingredienser läggas upp i sociala medier, varför? För att det är en trend.

Vi som köpt varorna ett tag är förstås glada att fler hänger på = billigare/bättre utbud men det är trist när vi behöver hävda oss och när kritikerna sågar oss längst med fotknölarna av just den anledningen. ”Har du gått på den trenden nu?”, ”Läste du inte att de hittade gift i ekomaten häromveckan?”, ”Jag tänker vara rebell och aldrig köpa ekologiskt!”. Och visst är det tröttsamt?

Som konsument har jag makten över mina egna val och av den enkla anledningen vill jag påverka, även de som inte håller med mig och är kritiska. Men kommentarer som visar på allt för mycket okunskap eller ointresse är inte alltid lätta att bemöta. Så därför bemöter jag dem med den här bilden, som föreställer en omelett gjord på ekologiska ägg och grönsaker och säger lite glättigt, ”gör om den på konventionellt vis om du kan!.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply